Wie een familielid heeft in een rolstoel, ziet het aantal mogelijkheden op een leuke vakantie serieus verminderen. Toch zijn er enkele leuke en normale vakanties mogelijk in België voor rolstoelgebruikers. We geven een paar ideeën.

Dure vakanties meestal wel aangepast voor rolstoelgebruikers

Natuurlijk kun je eerste klasse reizen en verblijven, en dat in de meeste luxe hotels. Maar wil je dat? Wil je niet liever net als vroeger een ‘gewonevakantie, met normale leuke bezigheden en aan een normale prijs? Vaak worden er exorbitante prijzen gevraagd voor een studio die werd aangepast aan PBM’s. Maar net die families hebben al een heleboel meer kosten in hun dagelijkse leven.

Voor een betaalbare rolstoelvakantie : ga naar zee

Een leuke mogelijkheid die altijd aanslaat, is een korte of langere vakantie aan zee. Gewoon aan onze Belgische kust. De zee, de zon, de wind, het strand, lekkere mosselen eten, kuieren over de dijk, het is een vakantie die zoveel kost als je wilt uitgeven. Blijft alleen het probleem, waar kun je comfortabel terecht met je familielid in een rolstoel? De groep Floreal Holidays biedt verschillende leuke destinaties aan in eigen land, met aangepaste toegankelijkheid voor PBM’s. Brede deuren, liften, een helling naast de trap, voldoende ruimte in de badkamer om te kunnen draaien, aangepaste douche en/of badkuip, noem maar op.

Vakantiecentra volledig aangepast aan PBM’s

Het vakantiedomein van Floreal in Blankenberge kreeg hiervoor trouwens het A-label, een Vlaams label voor toerisme dat beantwoordt aan de basis toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Dit label wordt toegekend wanneer de bereikbaarheid van het toegangspad vanaf de openbare weg, de ingang, het onthaal, de gemeenschappelijke toiletten, het restaurant of eetzaal, de slaap- en badkamer van sommige verblijven en de looproutes tussen alle onderdelen aan bepaalde eisen voldoen. En inderdaad, dit park in Blankenberge beschikt over 6 aangepaste studio’s met badkamers voorzien van inrijdbare douches met zitje en beugels. Maar dat niet alleen ! Alle vakantiedomeinen van Floreal bieden gemiddeld twee rolstoelen te huur, terwijl ook het park in Nieuwpoort en het domein in La Roche-en-Ardenne 2 studio’s heeft aangepast aan andersvaliden.

Comfortabel kamperen met een rolstoel

Wil je liever gewoon lekker kamperen in plaats van in een appartement of studio met hotelservice? Floreal biedt twee campings in België die volledig bereikbaar zijn in rolstoel : overal zijn hellingbanen aangelegd, stevige leuningen, mooie wandelwegen in de bossen met verharde paden voor rolstoelgebruikers, alle infrastructuur zoals receptie, restaurant en zo meer zijn toegankelijk voor PBM’s en in de camping De Kempen en Het Veen is er een stacaravan beschikbaar die uitgerust werd voor rolstoelgebruikers : hellingbaan aan de inkom, schuifdeuren, aangepaste slaap- en badkamer, overal voldoende plaats om te draaien Maar ook alle andere campings van de Florealgroup beschikken over ten minste sanitaire ruimten die werden aangepast voor PBM’s.

Meer weten over vakanties met mensen met een beperkte mobiliteit ?

Wil je meer weten over de vakantiecentra van de groep Floreal die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperkte mobiliteit? Vraag de brochure aan met alle details.